Alois Sečkár

Demokreatura

13. 11. 2016 22:12:16
V USA proběhly minulý týden demokratické volby nového prezidenta. A někteří Demokraté mají velký problém, protože nedopadly podle jejich představ.

Milí zhrzení voliči Hillary, je na vás vskutku žalostný pohled.

Demonstrujete proti svobodné vůli lidí ve volbách, snažíte se zvrátit jejich výsledek, rozbíjíte cizí majetek, pálíte symbol státu, o jehož budoucnost máte údajně strach, útočíte na své oponenty, navádíte k závažným zločinům a neváháte dokonce sprostě ubližovat vlastním dětem.

Chováte se jako zvěř, jako divoši utržení ze řetězu. Jste jako děti, kterými cloumá vztek, že není po jejich a které doufají, že si svůj prospěch vybrečí a vyřvou.

Asi za to nemůžete. Asi vás ti, ke kterým vzhlížíte, nenaučili. Nejspíš ani nemohli naučit – své oponenty posílají do pekla a po volbách hledají viníky. Místo aby teď vystoupili a vahou své autority vám vysvětlili, že jste zkrátka prohráli a nezbývá vám, než se politice věnovat další čtyři roky a udělat všechno proto, aby vaše vize byla příště pozitivnější a lepší, nechávají vás řádit. Možná vás ani neumí zastavit, protože žádnou autoritu nemají. Nebo stejně jako vy nevědí, co je to demokracie.

Říkáte, že máte strach, co bude. Že se bojíte, že vaší velkou a krásnou zemi zachvátí násilí a nepořádek. A vaše obrana? Násilí a nepořádek.

Svoje oponenty tupíte a nenávidíte. Odmítáte pochopit, že do tábora Trumpových voličů mnohé z nich nahnala právě vaše nenávist a zloba. Myslíte si, že se vrátí zpátky? Po tom, co předvádíte? Oni už o vás nestojí. A už se vás ani nebojí. Nezbude vám, než se z toho psychicky zhroutit.

Prohráli jste dnes a prohrajete příště znovu, protože jste se vůbec nepoučili.

A to je dobrá zpráva.

Autor: Alois Sečkár | karma: 40.97 | přečteno: 1705 ×
Poslední články autora