Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Problém je v tom, že pravidla nelze vytvářet podle Vašeho vychovaného a mazlivého labradora a už vůbec ne podle Vaší osobní zkušenosti, ale výhradně v obecné rovině. Každý rok je v České republice psem napadeno (se zraněním) asi dvacet tisíc lidí, přičemž kolem čtyř stovek lidí musí být hospitalizováno. 

Podle šetření Státního zdravotního ústavu ČR z roku 2013 (provedeného v pražských školách) bylo čtyřicet procent žáků do svých 12 let pokousáno psem a z toho čtvrtina byla ošetřena lékařem. 

Chápu Vaše obavy, že se život Vašeho labradora kvůli vodítku "prokazatelně zhorší", jenže normální je, aby přednost měli lidé a nikoli psi.

Takové nařízení se nevytváří kvůli psům vychovaným, ale kvůli těm nevychovaným (respektive kvůli jejich nevychovaným páníčkům).

2 3
možnosti
Foto

pro zajímavost - kolik z těch 20 tisíc je Praze a kolik ve městech, kde už takovou vyhlášku mají (a nejspíš nefunguje)? jinak vaše argumentace mi přijde na úrovni "protože někteří lidi jsou agresivní a perou se na ulici, tak budou všichni na ulici chodit s želízky na rukou, ti slušní se holt musí přizpůsobit" (věřím, že případů napadení člověkem bude ročně taky pěkných pár tisíc)

5 0
možnosti
JS

Jenže ty vyhlášky fungují. Od roku 2000, kdy se ty vyhlášky začaly zavádět, se totiž počet případů napadení psem se zraněním snížil téměř o padesát procent a počet hospitalizací klesl z 1200 případů na 400. V Praze je útoků psů proti lidem pochopitelně nejvíc – zcela logicky kvůli velké koncentraci lidí i psů.

Slušní lidé se nemusí přizpůsobovat – právě proto, že jsou slušní. Slušní lidé také vědí, že i vychovaný a mazlivý pes je pořád jenom pes a nespoléhají jen na jeho vychovanost a mazlivost. Slušný člověk je odpovědný.

3 1
možnosti
PS

Kolik z těch pokousaných bylo pokousáno venku cizím neuvázaným psem?

0 0
možnosti
Foto

J50a75n 25P83a64v24e62l41k41a

28. 7. 2015 11:20

Kdyby to byl i jen jeden, pokud by se tomu zákazem volného pohybu dalo zabránit, tak to má cenu.

1 1
možnosti
Foto

a to je přesně ten troufnu si říct zcela zvrácený způsob uvažování, proti kterému brojím...i kdyby to zachránilo jeden život, stojí za to dát všechny lidi do vězení...někteří z nich jsou totiž vrazi...

2 1
možnosti
Foto

J94a86n 19P30a13v31e63l11k53a

28. 7. 2015 14:05

A on někdo dává psy do vězení? Ne, jen je nenechává volně pobíhat což kvituji.

Ten Váš příměr je mimo.

1 0
možnosti
Foto

Výše jsem uvedl počet zraněných a mrtvých při automobilových nehodách. Nemyslíte, ve psí maléry jsou proti tomu zanedbatelné?

1 0
možnosti
Foto

J18a39n 49P98a33v43e17l19k48a

28. 7. 2015 15:11

Relativně jo.

Nicméně zraněný člověk při autonehodě a zraněný člověk pokousaný od psa je v konečném důsledku zraněný člověk.

Upřímně řecěno, volně pobíhající psi mi vadí. Pes je zvíře jednající dle pudů a instinktů a i když majitel tvrdí že nic neudělá, jistota to není. Naštěstí žiji ve městě kde je to již vyhláškou zakázáno a volně pobíhat mohou jen na vymezených prostorách.

Chápu pejskaře že pes je pro ně člen rodiny a že ho maj trápit na vodítku jim připadá hrozné. Ale ne každej to tak má. Ne každej je zvědavej na volně běhající psy všude možné.

0 0
možnosti
  • Počet článků 111
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1763x
Programátor ve firmě Atos, absolvent studia informatiky na VŠE, běžec, zapisovatel softbalu a baseballu, člen Strany svobodných občanů se zájmem o komunální politiku v Praze.