Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Myslím, že Sbírka zákonů potřebuje "obrození ústavnosti". Ústava zmiňuje zákonů zhruba 10 a zněním zákonů omezuje soudy. Můj návrh je přemístit těch 2600 přebytečných zákonů (+3000 vyhlášek + 2000 nařízeni vlády) do Sbírky legislativní tradice, která soudům poslouží, aniž by je omezovala. Legislativní práce moci zákonodárné a výkonné se pak může soustředit na státní rozpočet, mezinárodní smlouvy a tech deset podstatných zákonů.

1 0
možnosti

Znate sestavu statni moci v CR? Znate dobre jak ktery zakon v CR vznika? Kdyz trochu pochopite jak vznika, je mozno na vzniku zakona neco zlepsit?

Velmi poucne pro obycejneho ceskeho obcana bylo schvalovani zakona o koureni v restauracich. Dava nam 'dousek' kvalitni prace, jak vlady, tak i toho ZAKONODARNEHO sboru nazyvajici se v CR SNEMOVNA. O spolupraci ani nemluvim. Proto se nesmime divit nad 'kvalitnimi vysledky' techto instituci.

Vlada v DOBRE demokracii ma VLADNOU a prenechat PLNE vytvoreni zakonu SNEMOVNE. Ta je nas ZAKONODARNY sbor. Cestina nam obe instituce PRESNE pojmenovava. Vlada ma jen navrhovat Snemovne, jaky zakon je zapotrebi upravit, zjednodusit a nebo potrebu vytvorit novy pro kvalitni rizeni statu. Nic vic!!!

Neodolal jsem, abych znovu nepoukazal na tento nas nedostatek v systemu vedeni CR. Kdyz jeste pridate 'zmatky' z Bruselu, proto se nedivme z vysledku.

0 0
možnosti
Foto

naprosto souhlasím, že zákony by měly být navrhovány především z parlamentu, ne že jich každý týden několik navrhne sama vláda...hlavně by ale návrhů mělo být méně...dnes je jich tolik, že ti, co je mají na ministerstvech a úřadech připomínkovat, to ani nestíhají, pak jsou přehlíženy evidentní chyby a vznikají zmetky, které je potřeba několikrát ročně novelizovat...řešit se to dá, ale je třeba zabrzdit celý splašený vlak, nejen ve volbách naskočit a pokoušet se ho nějak řídit...bohužel nevím, jak přimět lidi, aby se nad tím zamysleli a odpovědně volili odpovědné politiky :-(

0 0
možnosti

Karma. Bruselský syndrom, napadající i mnoho národních politiků, způsobuje jejich nepochopení principu, že les je potřeba i prořezávat, že je občas třeba nějaké stromy také pokácet, ne jen stále sázet a sázet a sázet nové stromy. A přesně to oni dělají, vymýšlejí nové směrnice, zákony a vyhlášky, ale už se jim nechce legislativu vyčistit od nadbytečného balastu, který komplikuje občanům, aby dostatečně pochopili, co se nesmí, co se smí a za jakých podmínek. A také velmi komplikovaný jazyk bezpočtu zákonů, pak je nutno se spolehnout na ne vždy přesné "výcuci".

4 0
možnosti

J22a75n 90H25u72r49k69a

3. 8. 2016 13:19

králem je Exekutorský zákon který jen na základě pouhé domněnky a fikce umožňuje okrást kohokoliv kdekoliv a jakkoliv nemající s exekucí nic společného osobou podnikajicí sama na sebe mající štít veřejného vykořisťovatele posvěcený loupeží státem a korunou všeho na dovršení je že zpětného domožení se svého musí si za to (ne)dlužník královsky zaplatit o najmutí právníka máli z čeho bylo li mu vše zabaveno nemluvě ve většině případů stane (co jsme za 8 let řešili) se sám dlužníkem pro nemožnost dostát svým závazkům...voda elektřina plyn děti hypotéka atd...soudy trvají roky...a stát? vše dle práva..hmm kterého

3 0
možnosti
Foto

Poslanci, kteří hlasují o přijímaných zákonech, tedy legislativci, se živí okrádáním produktivně činných lidí. Jaké asi zákony tedy budou upřednostňovat? Samozřejmě, že ty lupičské.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS