Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M47i98r91e78k 56Ř93í93h72a

5. 11. 2016 17:18

Věřím tomu, že pro některé (starší) živnostníky to je spíše technický problém než finanční. Ale je to krok správným směrem. S klasikou typu chcete účtenku nebo ne (a mpžná to budete mít levnější) jsem se v životě setkal tolikrát, že to ani nespočítám a to i třeba jen když sem si nechával dělat klíče. Nepočítám ty co mi dělali třeba nějaké práce v bytě nebo opravy atd...Já sem na daních z příjmu zaplatil ročně třeba i 80 tisíc tak nevím proč by někdo platit daně neměl...Navíc možná naivně věřím že když se zlepší daňová kázeň, může to vést ke snížení nějaké daně atd...Ne nadarmo je neplacení daní v USA zločin postavený "na roveň" vraždě...

6 18
možnosti
KK

Aj, jaj! Zase ty Zemanovský bláboly o tom že neplacení je v USA zločin postavený "na roveň" vraždě. :-/

2 2
možnosti
MV

Všechny články tohoto typu jsou na jedno kopyto. Ať už záměrně či nevědomě zaměňují pojem vymáhání daňové povinnosti za pojmy regulace a omezování svobody.

3 3
možnosti
RH

R14a96d58e48k 52H44o94d42a35ň

5. 11. 2016 17:27

Všechny příspěvky a články fandící EET také: ať už záměrně či nevědomě se snaží o implikaci, že každý kdo z EET nehýká nadšením je zloděj a krade.

Realita je bohužel taková jaká je: máme jedno z největších byrokratických zatížení podnikatelů na světě, jeden z nejkomplikovanějších daňových systémů na světě, a obyvatelstvo kterému je roky vtloukáno do hlavy že "všichni kradou". Naše šedá ekonomika je na tom ve vztahu k HDP lépe než průměr EU, srovnatelná s Německem, se Slovenskem nejlepší ze zemí jižní/východní Evropy. Ale lidé to vnímají hůř než Chorvatsko, Bulharsko atd. kteří jsou na tom dvakrát hůř.

A místo snahy to řešit zjednodušováním zákonů a odstraňováním výjimek je neustálá snaha o "větší bič", absurdní výše pokut a další a další přidávání nových papírů a systémů které musíte plnit daty - v době, kdy už i státní zaměstnanci přiznávají, že valnou většinu těch papírů vlastně nikdo nekontroluje, protože na zpracování toho množství papírů které na jedné straně stojí podnikatele čas a peníze logicky nejsou možnosti ani na straně státu. EET je prostě jen další bič - na jedné straně zmatek v tom co se má a nemá evidovat (viz http://www.lupa.cz/clanky/eet-v-testovacim-provozu-uz-jede-zatim-se-ale-zvedla-spis-vlna-dotazu/ či http://www.podnikatel.cz/clanky/e-commerce-a-eet-totalni-prusvih-urady-netusi-ktera-u-e-commerce-bije/ ), na straně druhé stát vlastně nedostane všechny informace, takže ve výsledku toho zase tak moc nezjistí.

12 1
možnosti
Foto

A ještě jedna poznámka. Už se objevují hospody, které už nyní zdražily pivo až o 4 koruny. 1 korunu kvůli zdražení od pivovarů a 3 koruny kvůli nákladům na EET. Pokladny v hospodách nestojí pár tisíc, ale aspoň 10 tisíc, většinou 15 tisíc. Poměrně běžné jsou za cca 23 tisíc ale i 40 tisíc a víc. (To jen pro ty idealisty, kteří si myslí, že to zaplatí hospodský). Takže ty náklady na EET zaplatí všichni zákazníci.

11 2
možnosti
MV

Buďte v klidu, pane. Pokud si pořídí tu nejdražší pokladnu, tedy tu, jak píšete za 40tis, tak po cca 13 tis pivech ji mají zaplacenou. Počítám-li 100 piv za den, což je poměrně málo, tak za 130 dnů je to zpátky. Pak zase pivo zlevní. Nebo nezlevní? Nezlevní. Protože to je jen výmluva - další z keců.

4 10
možnosti
PH

A to jste vážně tak naivní ,že EET pomůže k tomu aby ti co nejvíce kradou platili daně ? Tak to jste vážně naivní .Postihne to nejvíce ty co jsou nejmenší a nejpoctivější .Ty co se snaží nějak uživit .Tak jo teď budou stát frontu na úřadu práce a budeme je muset také živit z našich daní .A vážně se divím všem co to Babišovi žerou ....

18 2
možnosti
Foto

Je to likvidace drobného podnikání. Skončí ti nejmenší. Nic od státu nechtěli, živili se sami.

8 2
možnosti
Foto

Jsem čistič pivních trubek. Za poslední měsíc mi kvůli EET skončilo 7 hospod. Pro mě je to propad příjmu o víc než 3 tisíce korun měsíčně. Nejsem zloděj a nepodvádím. Přesto přicházím o peníze. A není to tak černobílé, že někdo krade a někdo ne. Je to také o tom, že starší lidé se s tím nechtějí učit. Velmi se bojí případných pokut, pokud něco špatně odkliknou.

Mladí lidé nebo hospody ve velkých městech jedou dál. Ale na venkově je to katastrofa.

Mimochodem, já to budu muset mít od roku 2018 a pro mě je to výhoda. Dnes ručně vypisuji každému stvrzenku, pak jen zmáčknu tlačítko.

Je otázka, jestli ještě ty vesnické hospody budou a já budu mít svoji živnost....

12 1
možnosti
Foto

A to už vůbec nemluvě o zaměstnancích těch zavřených hospod. Kde se u nás honem seženou desetitisíce nových pracovních míst? I kdyby se ve finále vybralo +18 miliard jak Babiš slibuje (nesmysl), tak většina z nich padne na pokrytí škod po EET... Ale šťastní dodavatelé EET systémů budou o pár miliard bohatší a vysmátí...

5 1
možnosti
RH

R17a67d98e97k 89H44o54d30a76ň

5. 11. 2016 15:43

Babiš není nic víc, než "marketingový produkt", stejně jako byl svého času Vít Bárta. Najmete si reklamku, nalijete do toho pár desítek milionů, a "koupíte" si reklamní kampaň která z vás udělá "posledního poctivého". Taková guerillová kampaň prostě stojí za to, a je více než jisté, že nějaké reklamky pracují i na diskuzích, takže napsat nějaký článek do novin není problém.

Argumenty o tom, jak si "konečně všichni budou rovni" zní samozřejmě pěkně, rovnostářsky - ale je to pitomost. Kdo chce krást, toho účtenka vůbec nepálí. Velké firmy se z daní dokáží velmi efektivně ulít, a nemají problém vrazit pár milionů na daňové optimalizace, zakládání mateřských firem v daňových rájích tak aby si dokázali přelévat prachy a zaplatit minimum. No a Babiš, ten si prostě pár miliard odpustí nebo si pošle dotace.

A co je důležitější, na EET začíná vyplouvat na povrch, že celý systém je nastavený tak zhruba na 19. století. Když pak čtete jak v případě prodeje zboží s různými DPH si prostě máte "vybrat sazbu", jaký zmatek panuje třeba ve slevových poukazech atd., a přitom vám na to není schopen vlastně nikdo odpovědět jak to má skutečně fungovat, nemůže se člověk ubránit pocitu že pokud to měsíc před spuštěním vypadá takto, bude to velmi zajímavé. A co teprve až v únoru/březnu začnou lidi co si koupí "levná" řešení garážovek zjišťovat, že to nefunguje a musí si koupit další...

5 1
možnosti
Foto

Kéž by to znamenalo Babišův pád do zapomnění. Ale obávám se, že si to prostě jen nějak sedne a pojede se vesele dál vstříc světlým zítřkům s novými regulacemi.

2 1
možnosti
TK

Čím víc miliard lidí se tísní na Zemi, tím nereálnější je jejich vzájemná koexistence bez pevného řádu a dohledu centrální moci. S tím nic nenaděláte. Stejně v blízké době zaniknou hotové peníze, veškeré platby budou prováděny elektronicky a před státem schováte leda to, že se sousedem vyměníte putel brambor za dva pytle řepy.

(Berte jako výhodu, že v okamžiku kdy bude stát mít toto cestou veškeré informace, tak nebudete muset vyplňovat daňové přiznání, vygeneruje se samo jen ho podepíšte ;-))

Zůstává jediný problém, jestli budeme mít nějaký nástroj jak kontrolovat, kdo a kam ten stát řídí a jestli není příliš odtržen od reality, jako třeba současné vedení EU. A tady jsem pesimista.

3 3
možnosti
Foto

Moderní technologie naopak umožňují lidem být více nezávislí na centrální organizační moci. Vemte si třeba internet - Jaktože funguje bez státních prováděcích předpisů? Kdo ho řídí? Kdo ho reguluje? Který zákon? Který stát? Jakto, že se lidi nebojí nakupovat online kdesi v Číně? Proč jim nevadí platit bitcoiny? Jak mohly vzniknout Uber nebo Airbnb, když to není pod státním dozorem a přísnou regulací? Náš problém je pouze v tom, že ti, co chtějí regulovat a řídit, nelení a pomalu se snaží kolem moderních technologií opasek státní kontroly utáhnout a snaží se nové možnosti využít k zase většímu ovládání lidí. A lidi se fatalisticky nechají s tím, že je to přeci "nezbytné" a "nevyhnutelné". Není...

5 0
možnosti
MK

On nekraďně,on čerpáá8-o

5 0
možnosti
MV

Živnostníci, neokrádejte své spoluobčany. Pravidla musí platit stejně pro všechny.

3 7
možnosti
MK

Nejvíc krade stát.

2 0
možnosti
  • Počet článků 111
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1763x
Programátor ve firmě Atos, absolvent studia informatiky na VŠE, běžec, zapisovatel softbalu a baseballu, člen Strany svobodných občanů se zájmem o komunální politiku v Praze.