Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

Normální je nekrást. A je jedno, jestli jde o dopravní značku za 80.000,- z jinoho dnešního článku, nebo o neplacení daní !!

4 1
možnosti
Foto

A protože někdo možná krade, tak musí všichni poníženě prokazovat státu svou nevinnu a platit za to každý měsíc poplatek nějaké servisní IT firmě, platit si připojení k internetu, vyplňovat lejstra kontrolního hlášení DPH a všechny další chuťovky, co na podnikatele stát vymyslel a ještě vymyslí?

2 0
možnosti
MH

Třeba proto, že nechce být zloděj ?

0 0
možnosti
DB

Velmi dobrý a fundovaný příspěvek. Stát totiž regulovat něco musí a do jiných věcí by měl zasahovat jen málo či vůbec ne. A najít ten přesný poměr, kolik státu a kolik volnosti je ten obrovský problém.

Život je hra a tak potřebuje pravidla, ale když je těch pravidel tolik, že člověk přestane žít, není to život......

6 1
možnosti
MV

V téhle zemi je neuvěřitelné procento lidí, kteří považují za hrdinský čin, vrchol umu a to nejsprávnější co nejvíc obcházet placení daní. Navzájem se tím chlubí a poplácávají se po zádech, jak s tím blbým státem a těmi vykutálenými politiky pěkně zametají. Geniální způsob myšlení. Geniální klam a sebeklam.

Daně jsou nutné. Pak jsou jimi zatíženi pouze zaměstnanci a firmy. Ti 'chytří' už ne.

Ti 'chytří' teď křičí, jak je někdo strašně chce omezovat. Ano, je potřeba je omezovat, klidně zlikvidovat. Na jejich místo nastoupí ti, kteří daně budou platit. Až se celkový stav povědomí a morálky zlepší, bude možno EET zrušit.

Díky Babišovi za EET. Nevím, proč mám platit daně a dívat se na to, jak se 'chytří' tlemí.

7 18
možnosti

Že vám tolik nevadí značka za 80000,-Kč viz dnešní článek. To za okrádání nepovažujete? To je hospodský s ukradenou 100,-Kč úplná nula.

8 2
možnosti
ZK

Platit daně, není žádný nový předpis. EET jen zdokonaluje způsob kontroly. Takový, nebo podobný systém, by dříve nebo později stejně přišel. Finančák s notýskem, kalkulačkou v kapse a inkoustovkou za uchem je prostě minulostí.

5 12
možnosti
Foto

daně sice nové nejsou, ale že si k provozování podnikání musíte koupit přístroj/systém na EET a musíte platit měsíční poplatek za jeho provoz, to nové je...a takhle se to pomalu skládá...navíc pokud se rozjede kontrola tržeb, začnou politici a úředníci vymýšlet, co kontrolovat dál

14 0
možnosti
  • Počet článků 111
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1763x
Programátor ve firmě Atos, absolvent studia informatiky na VŠE, běžec, zapisovatel softbalu a baseballu, člen Strany svobodných občanů se zájmem o komunální politiku v Praze.