Diskuse

To nejhorší v nás

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já už EEN vedu, protože prakticky vše platím kartou, takže jednotlivé nákupy jsou v bance zaznamenané včetně provozovny

0 2
možnosti
Foto

To ale děláte dobrovolně, nemusíte. Navíc pokud ještě nebylo vytunelované bankovní tajemství, tak do toho stát plošně nevidí, leda na soudní příkaz (nebo tajné služby "načerno").

3 0
možnosti
JS

Státní moloch který rok od roku bachratí je třeba zaplatit a proto vznikájí nové a vyšší poplatky na úřadech spotřební daň silniční poplatky komínové kotlové domovní daň dešťovné DPH EET atd.atd. Tam kde seděl jeden úředník dnes sedí min.tři každý hledí do počítače vytiskne deset papírů pošle vás k dalším třem ti to samé a ten poslední vám řekne za měsíc že to nejde. Při dnešní technice je to horší než za krále Klacka a proto vzhůru k lepším zítřkům Rv

8 0
možnosti
JV

Tvrdá realita dneška pro podnikatele. Všetci tuna kradnů!!

3 0
možnosti
Foto

Jsem "nadprůměrně" znalý funkcí se smartfouny, a lituji lidi, kteří jej nikdy nepoužívali a nyní budou nuceni si zřídit připojení k internetu, nastavit, spárovat tiskárnu a odesílat účtenky.. Používám program zatím dobrovolně, a mám třeba problém se signálem! Jsou oblasti kde poskytuji služby, a já tam nemohu bez připojení ani účtenky tisknout.. :-P

4 0
možnosti
Foto

Urady maji svoji IT ale soukromnik bude i za tohle platit nemale castky ze sveho, takze postupne zjisti, ze se mu podnikani nevyplati.

0 0
možnosti
JV

Kdo podnikal, podniká tak ví, kolik musí vydělat aby zaplatil měsíčně za elektriku, plyn, soc. a zdravotní pojištění, naftu či benzin do auta, papíry do tiskárny, účetní a nedej bože daňového poradce, poplatek za telefon, papír a toner do tiskárny, platit za užívání programu v počítači, prštné-voda co naprší na střechu a odteče do kanalizace, popelnice, oblečení pro zaměstnance, vodné a stočné, sem tam něco co nepodaří prodat či vyrobit vyhodit a co zbyde tak dát na "PLAT". Pracovat od nevidím do nevidím a nyní přichází nápad, správný či nesprávný, EET. Víte kolik bude stát jen papír do tiskárny na tisk EET účtenek za měsíc? Nevíte kdo je vyrábí? Atd....... Smetanu slíznou ti velcí a my červi budeme doufat v lepší zítřek? Ono by to stalo za zamyšlení "Totalitní heslo- Kdo nepracuje ať nejí", ale tady v tomto státě platí "Ševče máš zaplacené daně na příští rok?"!! Ale to je jiná pohádka, že páni ministři.;-(

7 0
možnosti
Foto

Papír do tiskáren na EET stojí stejně jako papír do tiskáren na doklady, jejichž vydání bylo povinné doposud. Samozřejmě, nemusíte to tisknout na speciální tiskárně, můžete takhle vydávat i normální faktury. Stačí, když budou obsahovat všechny potřebné náležitosti.

0 3
možnosti
ZH

Naprosto s vámi souhlasím. Plošné zavedení EET jako by říkalo podnikatel=zloděj, takže budeme raději všechny sledovat. Ti poctiví se přece nemají čeho bát.

Podle stejného principu bychom měli zavést odposlech úplně všech telefonů a instalovat kamery do každé místnosti v našich obydlích. Tím přece zcela odstraníme kriminalitu, těžko pak půjde něco plánovat nebo si zisky z kriminální činnosti užívat. A ten kdo nic nelegálního nedělá se přece nemá čeho bát.

8 0
možnosti
Foto

Plošně zavedené EET není o moc jiné než plošně zavedené daňové přiznání. Proč byste měl něco takového vyplňovat? Prostě pošlete daně a žádný papír neřešte. A pokud se úředníkům bude zdát že jste poslal špatné číslo, tak vás mohou zkontrolovat.

To by asi nefungovalo že? Stejně jako plošné daňové přiznání není presumpcí viny, tak ani EET není presumpcí viny.

Kdyby bylo, tak za presumpci viny můžeme považovat i policejní pochůzkáře. Správně by přeci měli sedět na stanici a čekat až jim někdo něco nahlásí.. Nebo spíš nabonzuje?

0 3
možnosti
Foto

Teoretický nápad: jestli by nebylo účelné založit (třeba na fb) skupinu lidí s odporem k EET a zlikvidovat Babišovi alespoň ten udavačský web. Kdyby ta skupina měla cca 3000 lidí (a tolik se jich určitě najde) a každý z nich poslal denně 5 nesmyslných udání, tak to je cca 450 tis. podnětů měsíčně. Tím pádem to ztrácí smysl - to nejde v reálu prověřit.

3 0
možnosti
Foto

Tak jsem dneska kamarádovi ten nesmysl nastavoval. Ač jsem z IT oboru, tak jsem s tou kasou měl co dělat. Barvitě vidím vesnického hospodského, jak stahuje a instaluje certifikáty, zadává rozložení stolů, stanovuje přístupová práva atd. :-P Navíc třeba pokladna od O2 neumí zadávat objednávky jednotlivých lidí u stolu, ale jen stůl jako komplet.Což je u stolů např. pro 8 lidí problém. Takže servírka to bude stejně počítat jako předtím, jen toho konkrétního člověka pak musí při placení nabouchat do poklady (zjistit, co vlastně platí, běžet k pokladně, tam to zadat a zase se ke stolu vrátit s účtenkou) = zdržovačka jako prase.

11 0
možnosti
Foto

"kvalita" technického provedení je další věc...od lidí, co mají s implementací EET co do činění, jsem slyšel jenom kritiku, zoufalství a naštvanost...klasické řešení po Česku - blbé už z principu a ještě fušersky připravené...

6 0
možnosti
JD

J36a98n 22D71o93m68e17k

5. 11. 2016 21:29

Na Eet je skvely ze by mohl zlikvidovat vietnamsky "podnikani" neplaceni dani a pripadne by se rozhodli podnikat jinde...

0 1
možnosti
Foto

to je fakt skvělá cena za to, že zároveň spolu s tím zlikviduje taky spoustu dalších malých živnostníků a vytvoří precedent dalšímu online šmírování v budoucnu

8 2
možnosti