Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P70e90t20r 82S37k85á33c27e55l

18. 6. 2017 22:43

Ano pane autore, máme na to, to změnit. Ale - již nyní by měl každý povzbuzovat svoje okolí, aby všichni šli k volbám. A dali hlas jen NEparlamentním stranám, jinak se přeměn nedočkáme. Pokud má někdo jiný, lepší návrh, sem s ním.

Za sebe doporučuji "Rozumní" - http://www.stranazdravehorozumu.cz/

0 0
možnosti
Foto

Nejhorší je, že už těch zákazů a příkazů je tolik, že když dodržíte jeden, porušíte jiný, například snaha o zveřejňování úplně všeho v záchvatu touhy po "transparentním" státu naráží na ochranu osobních údajů a dat. Napsal jste to hezky, protože průvodním znakem diktatur je "výchova" občanů, která u nás bují jak houby po dešti. A nejhorší je, že to většinu vůbec nezarazí, že naopak tleskají "výchově" pomocí zákonů. :-/

5 1
možnosti
Foto

Autor si zjevně vykládá pojem svoboda jako svoboda krást. Tomu, kdo nekrade a nešidí přece namátková kontrola nemůže vadit. A kontrola je základní kámen systémového řízení

0 4
možnosti
Foto

Zaprvé: "kdo nic nedělá, nemá se čeho bát" je přesně ten hnací motor, který nás žene do té totality - protože přesně takhle jsou vykládány veškeré represe vůči obyvatelstvu. Zadruhé: bývaly doby, kdy účelem kontrol byla především náprava stavu. Dnes je účelem výběr pokuty a podle toho to vypadá. Finanční úřad dnes ukládá likvidační pokuty za směšná pochybení typu překročení lhůty na hlášení o den či dva. To nemá nic společného se spravedlností, ani s tím, že by někdo úmyslně šidil a podváděl.

7 1
možnosti
Foto

R^Mluvíte mi z duše

0 0
možnosti

Velmi dobře napsané! Jsem rád, že to tak vidí i mladí. Naprosto s Vámi souhlasím a dávám karmu R^

5 1
možnosti

Lidi v principu totiž svobodu nechtějí. Svoboda totiž znamená i nutnost se o sebe postarat a nést následky svých rozhodnutí - třeba i špatných.

Tady (v Evropě) je ale daleko oblíbenější "ochranitelský" stát, od kterého chceme, aby myslel za nás, hlídal aby nám někdo neprodal šunt (místo toho, abychom hlídali sebe ho nekoupit), aby nám někdo nepodstrčil k podpisu nevýhodnou smlouvu (místo toho, abychm kontrolovali co podepisujeme) a podobně.

Která strana si tohle uvědomí, ta vyhraje volby.

5 0
možnosti

J48a40n 25P82a46v21e46l

13. 6. 2017 13:02

Ja osobne jsem rad ze existuji instituce typu COI. Ja nemam chut travit svuj volny cas tim, ze budu hledat vyrobky co me neotravi, pripadne studiem obcanskeho zakoniku, abych nebyl oklaman

3 0
možnosti

Není podnikatel jako podnikatel. Pokud se někdy podíváte na pořad typu Černé ovce, nebo Očima J.Klímy, nebudete se stačit divit, kolik je mezi námi "podnikatelů", kteří plánovitě vstupují do podnikání s tím, že budou podvádět. Pak až reportéři zmíněných TV pořadů zjišťují, že firemní adresa těchto lidí je pouze poštovní schránka v nějakém paneláku, kterou sdílejí s desítkami podobných vykuků. Tento typ "podnikatelů" zpravidla vybere od klienta zálohu, kterou zásadně nevrací, i když pro klienta nehnul prstem a následně se stane nedostupným na telefonu. Pokud takové zmetky kontroloři nějak vyhmátnou, bude to jenom dobře.

9 0
možnosti

Sice souhlas, ale "nevyhmátnou". Protoze jsou nedostupni, nedohledatelni, nekontrolovatelni a casto anonymni. A kdyz uz se nekdo dopatra, tak to je nejaky bezdomovec...

1 0
možnosti

J10a63n 11B46u89r85i36a26n

13. 6. 2017 11:32

Koukám, že studujete informatiku. Kdybyste studoval medicínu či biologii, tak byste věděl, že přežití každého trochu složitějšího organismu je závislé na tom, jak se dokáže bránit a vypořádávat se s nepřáteli kteří jsou vně, ale i uvnitř organismu.

A stát je na tom podobně - bohužel je to tak, že pro občany je výhodné část svých svobod obětovat - jen to dokáže zajistit životaschopnost státu (organismu) jako celku.

2 2
možnosti
Foto

A občas se taky imunitní systém "zblázní" a snaží se vlastní tělo zabít. Což bych přirovnal k tomu, co se aktuálně děje v České Republice...

2 1
možnosti

J57a76n 48S82e93m23i15k

13. 6. 2017 11:28

problem soucasne doby kdy muze pres internet hlasat sve nazory kdokoli je ze lide proste neznaji vyznam slov ktera pouzivaji.

Aloisi, najdete si ve vykladovem slovniku vyznam slova "totalita"!!

problem ktery popisujete je jiste zavazny, ale pouzit v te souvislosti slovo "totalita" je asi jako kdybych ja pri popisu sve navstevy zubare pouzil vyraz "euthanasie"

5 2
možnosti
Foto

No o zkaženém zubu, který vám zubař vytrhne, se to klidně říct dá :-) Jinak ano - stále ještě máme svobodu kritizovat, stále ještě máme svobodu agitovat ve prospěch toho, aby se poměry změnily...takže stále ještě v "opravdové" totalitě nejsme. Ale s nekritickým přístupem ke každému novému zákazu k ní pomalu, ale jistě - a stále rychleji - směřujeme. Nebude to tentokrát diktatura zla, ale diktatura dobra...

0 1
možnosti

V totaltě jsem více než 60 let a nějakej rok navíc už asi přežiju ale mladý by si měli konečně udělat pořádek jednak v názorch a druhak v republice.

1 0
možnosti

Vážený pane Svitáku,

proč by to měli za vás odřít mladí? Proč by nemohli udělat to samé co vy - lebedit si v totáči dalších šedesát let!

1 1
možnosti
  • Počet článků 111
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1763x
Programátor ve firmě Atos, absolvent studia informatiky na VŠE, běžec, zapisovatel softbalu a baseballu, člen Strany svobodných občanů se zájmem o komunální politiku v Praze.