Alois Sečkár

Zbraň do každé gun-free zóny

14. 06. 2016 16:42:21
Další střelecký masakr má 50 obětí. A politici dělají všechno pro to, aby jich příště mohlo být ještě více.

V Orlandu řádil šílený střelec. Než se policii podařilo ho zlikvidovat, zabil padesát lidí a další desítky zranil. Stalo se to v prostorách nočního klubu, kde jsou zakázány zbraně. A reakce politiků? Je potřeba zakázat a lidem sebrat zbraně!

Ačkoliv je úplně evidentní, že řada obětí nemusela zemřít, pokud by někdo v davu měl zbraň také a místo aby z toalety psal zoufalé SMSky, že už ho vrah má, mohl palbu opětovat, protože policie i při maximálním úsilí prostě nemůže zakročit ihned, zakazovači zbraní opět jedou svojí agendu. Mohou za to zbraně, může za to jejich snadná dostupnost a je potřeba s tím zatočit rázným zpřísněním zákonů. Tedy vytvořit do budoucna ještě více příležitostí, aby jeden zlý člověk, který se rozhodl porušovat zákony, mohl nerušeně pobíjet neozbrojené oběti.

Nezávisle na americké tragédii probíhá snaha odzbrojit občany Evropské Unie. Proti teroristům, kteří už z definice toho slova nerespektují zákony, se bude bojovat dramatickým zpřísňováním zbraňové legislativy. Jediný ministr vnitra, který byl schopen a ochoten postavit se proti tomu, byl ten český. Byl však „demokraticky“ přehlasován ostatními. Kdyby podle stejné logiky postupovaly vítězné státy po druhé světové válce, nebyli by v Norimberku souzeni nacističtí pohlaváři, ale zakazován plyn.

Světová historie zná celou řadu „velikánů“, kteří usilovně pracovali na tom, aby zbraně neměl jejich lid, ale pouze vojenské složky – Lenin, Hitler, Mao...zkrátka vybraná společnost. Není vůbec náhoda, že se s nimi naši dnešní političtí lídři tak nápadně shodují v názorech na zbraně – mají v myšlení společného víc, než by si pod pozlátkem svobody a demokracie chtěli přiznat.

Policie při nejlepší vůli nemůže být všude a ochránit všechny před zlými lidmi, kteří bez ohledu na přísnost zákonů byli, jsou a budou. Absolutní bezpečnost sice nikomu nezaručí ani když bude mít zbraň každý druhý, pravděpodobnost a empirická zkušenost ze všech masakrů poslední doby, které se takřka vždy odehrály v nějaké „gun free“ zóně, je však jednoznačně na straně liberálnější zbraňové legislativy.

Politici, kteří svými nepromyšlenými zásahy vytvářejí šíleným střelcům ideální podmínky, jsou za jejich řádění nepřímo odpovědní. Měli by být snad i souzeni za napomáhání zločinu. A když už ne to, tak alespoň co nejdřív odstaveni od moci ve volbách, aby už nemohli svým občanům víc škodit.

Autor: Alois Sečkár | karma: 43.26 | přečteno: 3748 ×
Poslední články autora