Alois Sečkár

Soumrak nad Čapím hnízdem

9. 05. 2017 8:00:00
Vlak jménem ANOFert zatím jede dál, ale trať před ním se povážlivě rozpadá. Kolik toho ještě český volič snese?

Říká se, že žádný strom neroste do nebe. Ale možná se tím naši předkové jenom tak utěšovali tváří v tvář nespravedlnosti světa, protože třeba v případě našeho ministra financí Babiše se tomu člověk zdráhá uvěřit. Zatím se zdá, že tento teflonový miliardář, který to ale na rozdíl od předchozích zlých korupčníků dělá všechno pro lidi, přežije úplně cokoliv.

V posledních dnech se sázky opět o něco zvedly a třeba se chvíle Velkého pádu přeci jen blíží.

Koupit si noviny, přísahat na zdraví vlastních dětí, že je nebudu ovlivňovat, a potom se nechat nahrát v důvěrném rozhovoru s novinářem, kde přesně to dělám, to je docela hloupé. Ale pro fanklub Andreje Babiše zřejmě ne. A tak stačí zaplavit tisk inzeráty, že mě chtějí umlčet, a potom nepřijít do velké televizní debaty k Václavu Moravcovi. Ale aspoň byl Andrejko jednou jedinkrát transparentní. Na druhou stranu se ukázal být špatným prorokem.

Ale co? Obvyklá mantra „Je to spiknutí, kampaň a může za to Kalousek, symbol korupce!“ by to asi zase vyřešila. Bohužel pro Babiše, někdo, kdo ho nemá rád, pokračuje v dávkování dalších skandálů. A ten poslední odposlech už stojí za to.

No jo. Že za člověkem přijdou iniciativní podřízení, že někde pokoutně vyhrabali špínu na politickou konkurenci a chtějí se poradit, jak to nejlépe využít, to se asi může stát každému *kuck, kuck*. Ale pokud byl Andrej Babiš skutečně pouhou nevinnou obětí narafičeného komplotu, jak tvrdil včera, měl ihned po TÉTO schůzce kontaktovat příslušné orgány a oznámit podezření na únik informací. Udělal to?

Máme tu §317 TZ – Ohrožení utajované informace. Nejsem si úplně jist, že se vztahuje i na vynášení policejních spisů, ale laický výklad mi říká, že by to tak mělo být. A pokud ano, pak se ministr financí možná dopustil neoznámení trestného činu podle §368 TZ. To může být jenom moje zbožné přání, ale zcela určitě se dopustil dalšího porušení dobrých mravů.

Škoda jen, že v této zemi už asi dobré mravy nic neznamenají. Zatím má náš prezident, za nějž se také srdnatě bije velká část „slušného“ národa, největší starosti, aby nebyla porušena koaliční smlouva.

A preference ANO se setrvale drží zhruba na 30 procentech. Každý se může mýlit v úsudku. Dát ANO hlas v roce 2013 bylo sice nemoudré, ale budiž. Nekriticky věřit Babišovi v roce 2017, to už je fanatismus hraničící se sektářstvím. Zdá se však, že poměrně rozšířený. Vydrží až do voleb?

Ale aspoň má zdejší prostředí pozitivní vliv na tvorbu nových vtipů (není z mé hlavy, originální zdroj vám ale nepovím):

Učitelka: „Pepíčku, někdo počmáral dveře na záchodě, nebyls to ty?“
Pepíček: „To mě nezajímá. O tom se nechci bavit.“
Učitelka: „Počmáral jsi je, nebo ne?”
Pepíček: „Franta snědl Honzovi svačinu!“
Učitelka: „Počmáral jsi ty dveře?“
Pepíček: „Ty dveře byly hnusné a špatně natřené. Kdo je natíral? To je skandál!“
Učitelka: „Tak jsi je počmáral, aby byly hezčí?“
Pepíček: „Ale dveře mě nezajímají – na sousední škole taky kdysi někdo počmáral dveře.“
Učitelka: „Počmáral jsi ty dveře, nebo ne?“
Pepíček: „A co ta svačina? Proč se neptáte na ni?“
Učitelka: „I na to dojde. Ale teď se ptáme tebe: Počmáral jsi ty dveře?“
Pepíček: „Proč se ptáte mě? Mě to nezajímá...“
Učitelka: „Je to tužkou, jakou máš jenom ty, tak se tě ptáme.“
Pepíček: „To mě ale nezajímá – a vás by taky nemělo. Vás by mělo zajímat to, co mě – mě zajímá svačina, tak proč vás ne? Je to kampaň! A co ta sousední škola? Tu vyšetřujte...“

Chceme lepší Česko.Máme na to...

Autor: Alois Sečkár | karma: 33.15 | přečteno: 1281 ×
Poslední články autora