Bojkot Babišových voličů

18. 05. 2017 10:02:15
ON přišel věci měnit k lepšímu, zatímco zlojedi, co tam už jsou, mu to kazí, aby nemohl uspět. A navíc píše tak roztomilé statusy na fejsbůku. Kdo jiný by mohl spasit tuhle zemi, když ne ON?

Předvolební kampaň, známá též pod jménem vládní krize, u nás nabírá na obrátkách. Aktéři si rozdělili role a hrají svoje party. Zdánlivě se zformovaly dva hlavní tábory – Andrej Babiš s podporou prezidentů a ostatní v čele Sobotkou a Kalouskem v zádech s příslovečnou „kavárnou“ proti němu. Pár menších hráčů, se kterými se stejně nikdo nebaví (KSČM, Okamura), je proti všem, ODS se snaží tvářit státotvorně a pak jsou tu ještě Lidovci, kteří tradičně neříkají ani tak, ani tak a čekají, až na jejich slova dojde.

Přes všechno, co už se na něj vyvalilo, a přes všechny zhůvěřilé zákony, co pomáhal v nejhorší vládě od revoluce vyprodukovat, se prozatím zdá, že pořád vítězí Andrej „Bude mi líp“ Babiš. Obyčajný kluk z ulice, který to ze sběrače míčků za komunismu dotáhl přes kariéru ve Straně až na druhého nejbohatšího člověka v zemi. Teď už má dost vydělávání těch otravných miliard a raději začal na stará kolena dělat něco pro lidi (bohužel zatím chybí seznam těch lidí).

Snad je to celé jenom marketingová šaráda, průzkumy cinknuté a věrní obdivovatelé ANO existují pouze v počítačích PR oddělení Marka Prchala. Ale těm, co ho podporují doopravdy a chystají se mu to ve volbách hodit vzkazuji následující:

Mám vás už dost. Děláte stafáž zlu a já odmítám vaše pomýlené přesvědčení omlouvat. Vyhlašuju vám tímto BOJKOT.

Křičíte, že vám jde o boj proti korupci a zlodějinám, a váš guru mezitím vydělává 90 milionů ročně jenom na dluhopisech, které podle svých daňových přiznání neměl za co koupit, od své vlastní firmy, kterou zřejmě získal podvodným jednáním, když žádnou půjčku nepotřebovala, vydaných podle zákona, který k tomu vůbec nebyl určen. To opravdu nevadí? Opravdu je „ti předtím kradli taky“ dostatečná omluva a odpustek?

Zakusujete se do Kostelecké klobásy, která nikdy neviděla maso, čvachtáte si, až vám řepkový omastek teče po bradě, a srdce se vám tetelí blahem, že konečně došlo na toho zloděje hospodského od naproti. To vás opravdu těší, že zavřel? Že barman, servírka a číšník přišli o práci? Že zavírají další a další malé krámky? Myslíte si, že z těch peněz, které se údajně díky EET vyberou navíc, něco dostanete? Nebo to spíš spolknou dotace do dalších Čapích hnízd, solárních elektráren a biopaliv?

Nemáte rádi podnikatele, protože všeci kradnú a přitom fandíte tomu největšímu oligarchovi ze všech, který si schvaluje zákony na míru, obírá státní rozpočet o miliardy a státní správu používá jako nástroj na likvidaci konkurence a maskování svých zlodějin. Ano, on je jiný, než ti, co tam byli předtím. Horší.

Kdybych vám nabídl pětistovku pro vás, ale tisícovku pro souseda, nebo pro vás nic, ale sousedovi tisícovku sebrat, vyberete si to druhé. Nevěříte? Průzkumy říkají, že to tak je. Že lidem ve skutečnosti nejde o to, aby se měli líp sami, ale že je víc potěší, když se má někdo jiný hůř. Proč? Proč je čiré zlo tak populární? Myslíte, že není? Tak mu tedy nedávejte šanci!

Hýkáte blahem, když vám nasazují ohlávku, protože má hezké pentličky. Ženete se dobrovolně do otroctví. A proč? Protože se těšíte, že to napřed slízne někdo, koho nemáte rádi? I na vás jednou dojde. A už pak možná nebude nikdo, kdo by se vás zastal...

Chápu, že vás iritují ti, co tam byli před tím. Ale Babiš není žádný lék. Babiš je rakovina, která vypučela ve zdejším prohnilém prostředí. Nemoc je potřeba vyléčit a potom ten hnůj uklidit. Vy si místo toho vybíráte, jestli se budete válet v blátě nebo v louži a odmítáte vidět, že o kus vedle jsou dveře, které vedou pod střechu. Nemusíte si vybírat jedno nebo druhé zlo. Opravdu ne. Vyberte si něco lepšího. Máte na to.

Volit Babiše poprvé v roce 2013 byl politováníhodný, avšak pochopitelný a snadno odpustitelný omyl. Volit ho znovu letos, to už znamená spoluvinu na všem, co provedl a co mu ještě provést dovolíte. Že vás soudím příliš tvrdě a příkře? Tak mi dokažte, že se ve vás mýlím, a že ANO už na podzim druhou šanci škodit nedostane. Prosím vás o to. Volte voly, volte krávy...jen nevolte korporátní fašisty!

Autor: Alois Sečkár | čtvrtek 18.5.2017 10:02 | karma článku: 40.99 | přečteno: 3182x

Další články blogera

Alois Sečkár

Kapitán Česko

Před pěti lety jsem napsal blog, proč Drahoš a ne Zeman. Letos je moje volba mezi dvěma jmény, která v druhém kole zbyla, ještě mnohem jasnější.

15.1.2023 v 17:11 | Karma článku: 27.68 | Přečteno: 963 | Diskuse

Alois Sečkár

Dushu y tilo my polozhym za nashu svobodu

Po týdnech příprav dnes ráno Putinovo Rusko rozpoutalo otevřenou válku na Evropské půdě. Jeho vojenskou agresi vůči Ukrajině jednoznačně odsuzuji.

24.2.2022 v 11:54 | Karma článku: 15.47 | Přečteno: 332 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 21.58 | Přečteno: 281 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 20.36 | Přečteno: 725 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 15.68 | Přečteno: 409 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.99 | Přečteno: 253 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.95 | Přečteno: 673 | Diskuse
Počet článků 111 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1763

Programátor ve firmě Atos, absolvent studia informatiky na VŠE, běžec, zapisovatel softbalu a baseballu, člen Strany svobodných občanů se zájmem o komunální politiku v Praze.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...