Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

- bod jedna je snad jasný - na každém dětském hřišti nebo podobném zařízení visí provozní řád, který vstup psů zakazuje, tedy není třeba řešit vyhláškou, pokuty můžou lítat už teď (a jen ať lítaj)

- k bodu 2 mám připomínku, i když je pochopitelný. Pohybuji se se psem i jinde než ve svém bydlišti, chodíme/jezdíme na výlety i jinam - mám před každou větší procházkou studovat místní vyhlášky a jejich přílohy? A hlídat jestli náhodou neprocházím kolem metra?

- bod 3 je přesně to, co by měl každý rozumný majitel dělat a takto postavené bych to uvítala i v zákoně (právě proto, aby člověk nemusel studovat místní vyhlášku v každé obci, kterou chce projít). Majitel je povinen zajistit, aby jeho pes nikoho neobtěžoval a neohrožoval. Lidi ani zvířata, včetně lesní zvěře. Sice by pak ještě bylo "veselé" definovat obtěžování (někoho může obtěžovat i to že pes projde na chodníku kolem něj... akorát že psi jaksi nemají křídla aby ho obletěli...), ale snad už by to bylo použitelné. Presumpce neviny s tresty jak pro majitele, tak pro vůdce (psa může venčit někdo jiný, ale majitel je odpovědný za to komu psa svěří. Což ale nevyviňuje vůdce).

Pracuji v centru Prahy a SEM bych si psa nikdy nepořídila - psům tady opravdu nezbývá jiná možnost než kálet na chodníky a rohy domů. Tady prostě tráva a stromy NEJSOU. A pak chápu, že i když majitel bobek sebere, stejně psa pod svým oknem nikdo nevidí rád. Komu by se také líbílo šlapat se v psích loužích. Vyvézt psa do zeleně můžete jednou za den, těžko 3-4x. Proto také nebydlím v centru, ale tam kde mám okolo dost trávníku i stromů a nemusím nutit psa loužičkovat na chodník. Jenže v tomhle vodítko nepomůže - zakážeme chov psů v konkrétních částech Prahy?

0 0
možnosti
Foto

díky za připomínky...bod jedna jsem víceméně opsal ze současného návrhu, také to tam mají (jasné to tedy zřejmě není)...s tím metrem, na tom opravdu netrvám - to mě spíš jen tak napadlo jako příklad místa, kde by mohlo být žádoucí toto omezení vyžadovat, protože je tam opravdu hodně lidí a mezi nimi by pes pobíhat nemusel (ani mě ostatně nenapadne, když občas jdeme na Kačerov koupit si kupony MHD, abych tam nechal našeho psa na volno a dožadoval se práva ho tam na volno mít)...taky se přikláním k názoru, že mít psa v centru není nic moc hezkého, zakazovat to nicméně nelze, naštěstí to snad zatím nenapadá ani ty, co chtějí vodítka...když ale bydlím v okrajové vilové čtvrti s dochozí vzdáleností do přírodní zeleně a najednou se mi má možnost nechat psa na volno smrsknout na jednu malou louku, tak mi to vážně nepřijde správné a dobré :-(

0 0
možnosti
  • Počet článků 111
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1763x
Programátor ve firmě Atos, absolvent studia informatiky na VŠE, běžec, zapisovatel softbalu a baseballu, člen Strany svobodných občanů se zájmem o komunální politiku v Praze.