Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vedle dotací je pro nás ještě důležitější přístup na trh EU. Aby firmy v ČR měli co danit a co vyplácet zaměstnancům. Británie má šanci na volný obchod s EU. Z EU víc zboží Británie odebírá, než do EU vyváží. Toto se České republiky netýká. ČR by v případě vystoupení z EU musela počítat s obchodními překážkami, stejně jako s omezením přístupu našich občanů na pracovní trh EU. v ČR by vedle úbytku pracovních příležitostí ubylo daleko víc peněz, než uvádějí kupecké počty o dotacích.

0 2
možnosti
Foto

proč by "musela"? já myslel, že EU je společenství přátelských a spolupracujících zemí, ne vězení pro ty, co tam omylem vlezli a už nikdy nebudou smět ven, aniž by je vrchnost přísně potrestala...navíc tu mají německé a další evropské firmy velké investice, které si logicky budou chtít chránit i navzdory nějakým šovinistickým řečem jejich politiků...ale i kdyby to tak bylo, na světě jsou i jiné trhy, než ten údajně "nejdynamičtější a nejsilnější" v EU...sice je nejblíž, ale to je tak všechno - když jsme mohli do Zámoří a do Austrálie vyvážet za Československa, proč ne dnes? bude to Anglie, je to Švýcarsko, je to východ Evropy, Asie, Pacifik, Afrika, Jižní Amerika - spousta těch "rozvojových" zemí se dnes rozvíjí mnohem rychleji, než jak roste západ Evropy svázaný regulacemi a dotacemi...přístup lze řešit buďto přímým jednáním, nebo třeba s pomocí organizace EFTA, která už má volný obchod s půlkou světa už vyjednaný...pokud budeme věčně fixovaní akorát na Německo, protože je nejblíž, a budeme díky tomu ochotní strpět jakékoliv ústrky, bude to sice snad krátkodobě jistější, ale dlouhodobě horší

2 1
možnosti

R^ Karma. Důsledek toho, že vychováváme levičáky.

3 1
možnosti

Nejenom levičáky. Nebo Svobodní jsou levičáci ?

0 2
možnosti

Užitečné shrnutí, díky.

8 1
možnosti

R23a11d74e41k 38D97u27l31k27a

23. 6. 2016 17:18

Přihodím poznámku: I na první pohled užitečné čerpání dotací může být ve skutečnosti mrháním peněz.

Představte si třeba IT firmu, která získá dotace na školení zaměstnanců a pošle svého programátora na školení o návrhu a správě počítačových sítí. Na první pohled užitečné. Ale ten programátor posledních 5 let vytvářel software a příštích 5 let bude dělat totéž. Nebude navrhovat sítě. Za méně než 5 let, možná za méně než rok už si z toho školení nebude pamatovat nic. Výsledkem jsou jen vyhozené peníze.

Tvrdím, že firma, která by platila školení toho člověka ze svého, by si dvakrát rozmyslela, zda a na jaké školení jej poslat. Z cizího ovšem krev neteče.

7 1
možnosti

Jasné a jednoznačné. Pro někoho ovšem nestravitelné.

Místo opravy rozbité frekventované silnice postavíme za příspěvku dotací ( 40% dá EU, 40% nějak schrastíme a 20% si půjčíme) o 50m vedle cyklostezku. Z těch 40% z EU dáme za projekt 5%, 5 - 7% konzultační firmě a 10.000,-Kč za cedule

"Postaveno díky EU"

13 1
možnosti
  • Počet článků 111
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1763x
Programátor ve firmě Atos, absolvent studia informatiky na VŠE, běžec, zapisovatel softbalu a baseballu, člen Strany svobodných občanů se zájmem o komunální politiku v Praze.