Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pan Sobotka nejspíš zapomněl, že není feudál, zapomněl, že voliči nejsou jeho majetkem a nelze jim říct, drž ústa a plať. Asi je u vesla už moc dlouho, jinak by si pamatoval, že volič je daňový poplatník a bez peněz daňových poplatníků by byl nahraný. Na druhou stranu když daňový poplatník odpíská ČSSD, zbyde mu bohužel jen ANO a to je ještě výrazně horší a včil mudrujme. :-(

0 0
možnosti
SS

Vždy je na výběr plno stran. Jen mnozí voliči jsou lenošní si přečíst jejich názory a programy a raději volí ty, na které celé minulé období nadávali. Jejich výmluva je většinou taková, že dle "preferencí" (dodaných především na zakázku vládnoucích stran) jsou malé strany nevolitelné, protože se do PS nemohou dle těchto preferencí dostat. A když si to řekne většina těch nadávajících tak jsou výsledky takové, jaké jsou.

1 0
možnosti
OU
AM

Myslím si, že k levici už z principu patří respekt k názorům prostého lidu. Levice usiluje o rovnost všech lidí, a podle mě je jejím vyvrcholením právě maximální možná míra přímé demokracie. Bohužel, mnoho evropských tradičních levicových stran vlivem neustálého kompromisničení s konzervativci a liberály sklouzlo k elitářským manýrám, že jen jakási "osvícená elita" ví nejlíp, co je v nejlepším zájmu sociálně slabých, diskriminovaných a obecně těch méně privilegovaných lidí. Vystačí si se svými akademicko-intelektuálskými teoriemi, ale už nemají potřebu se lidí ptát, co oni na to, výsledkem je logicky pokles důvěry levicového voliče v politiky, kteří se stali elitářskými, a tudíž přestali být demokratickými levičáky, ale podlehli podobnému komplexu nadřazenosti, jako kdysi Komunisté, kteří také "nejlépe věděli"..., a když se jim tu a tam vzbouřila dělnická třída, neváhali použít i střelných zbraní, viz Polsko.

1 0
možnosti
Foto

To jste na velkém omylu. Levice se sice opírá o prostý lid ale ne proto, že by měla nějaký respekt k jeho názorům, ale proto, že prostého lidu a jeho "bídy" lze velice dobře využít k mocenskému boji a následnému okrádání těch úspěšnějších.

4 0
možnosti
VK

SSO? K smíchu. To samé co Farage, Johnson. Populismus na druhou. Co potom?

2 4
možnosti
Foto

Jo, Farage byl asi taky k smíchu, ale nějak se ten smích eurohujerům mění v ustrašený škleb.

8 0
možnosti
JR

J66a36n 10R21á78ž

6. 7. 2016 15:51

S jistým pobavením sleduji, že nejvíce odpůrců referenda o setrvání v EU se rekrutuje z těch, kdo jsou příznivci setrvání v Unii. Bojí se snad, že jich je !rodina? Nesvědčí to o něčem?

Jinými slovy: I když smysl nového referenda by byl totožný jako byl smysl referenda v roce ,2003, to jest vyjádření vůle občanů ČR zda chtějí, či nechtějí aby byla Česká republika členskou zemí EU, tak z řad odpůrců nynějšího referenda čiší panický strach, že by občané hlasovali většinové jinak nez tehdy. Nechápu proč, když se neustále tvrdí, jak většina občanů ČR je pro setrvání v tom báječném svazku evropských zemí.

1 0
možnosti
Foto

Ale to je přeci jednoduché. Dokud se nezeptají, nebude v tom tzv. jistota a jasno a v tom případě si mohou tvrdit co chtějí a co se jim hodí.

Co je na tom k nepochopení? ;-)

0 0
možnosti
Foto

Já jsem docela rád, když bolševici dají jasně najevo, co jsou zač. Sice v případě Sobotky mám jasno od počátku jeho kariéry, ale třeba tohle jasné zařazení pomůže těm méně chápavým.

7 0
možnosti
SJ

V celku souhlas, proto karma. Pouze k referendu: domnívám se, že negativní veto nestačí. Proč? Je lépe říci, jak něco MÁ být, než jen, že něco nějak NEMÁ udělat. První se hůře obchází než to druhé.

Obecně: možnost všeobecného referenda je nesmírně účinný nástroj proti snahám nadnárodních "elit" (nadnárodních firem, magabank, investičních, fondů, politiků, EU) ovládnout národní státy i za cenu likvidace národů a jejich kultury. Je bezpečnější, když si lid sám může určit, kdy a o čem referendum mít, než to nechávat na více či méně zkorumpovatelných politicích - v této situaci jsme nyní my a vede to jen ke zbytečnému napětí ve společnosti. Ve Švýcarsku to takto funguje a myslím, že tam nevzniká nějaká nespokojenost obyvatelstva z důvodů pocitu, že by měli referend nadbytek. Ono sehnat např. už 50.000 podpisů (u nás chce Dientsbier 250.000) znamená, že referendum nebude zřejmě o každé drobnosti.

2 0
možnosti
Foto

nechtěl jsem se v otázkách organizace referend příliš pitvat, protože o tom primárně můj příspěvek nebyl...toto, co popisujete, se podle mě dá řešit tzv. "obligatorním" referendem - tj. do ústavy by se dal seznam záležitostí, u kterých by bylo referendum povinností - např. by to mohlo být v případě zvýšení daní nebo před podpisem mezinárodních smluv, které přenášejí část svrchovaných pravomocí státu někam jinam (např. na "nezávislou" arbitráž nebo do Bruselu)...referendum zákonodárné povahy se mi příliš nelíbí, tam si myslím, že by měla fungovat zastupitelská demokracie

2 0
možnosti
Foto

No jo, další mladý člen Strany svobodných občanů agituje za Czexit. Dejte si Czexit do volebního programu a až budete mít dost poslanců v poslanecké sněmovně, můžete to směle provést. :-/

3 7
možnosti
MC

Mladý, ale fištrón.

2 0
možnosti
  • Počet článků 111
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1763x
Programátor ve firmě Atos, absolvent studia informatiky na VŠE, běžec, zapisovatel softbalu a baseballu, člen Strany svobodných občanů se zájmem o komunální politiku v Praze.