Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vůbec mě nepřekvapuje, že za tím stojí Dlouhý, jeden ze skalních bolševiků.

1 0
možnosti

Ale to bychom museli vypadnout z EU. Pak by se třeba solární vyčuránky a knížata větrných zámků poslat do pekel a kupovat jejich elektřinu jen když bude zájem a za tržní cenu. A to co předvádí soukromá organizace OSA je nepochopitelné asi pro všechny.

Ale koho volit? Piráty aby vykopli OSA až na Měsíc? Ale oni jsou v koalici se Zelenými, takže zase chytnete OZE. Nebo co si dovoluje bankovní rada s naší měnou, kdo jí dal právo okrást miliny lidí a udržovat zlodějský kurz tak dlouho? Kdo je volil, jak se jich zbavit.

Politika je je močál a začarovaný kruh o kterém víme, ale jehož řešení je asi podobné jako s gordickým uzlem, kašlat na rozvazování useknout. Je to případ, kdy ta demokracie nějak selhává, nebo alespoň máte ten pocit.

2 0
možnosti
Foto

Koho volit? Ty, kteří mají ve svém programu jako prioritu zachování co možná největší míry svobody. Svobodné.

4 0
možnosti

A96d51a49m 82P81o37c79h40e

19. 9. 2016 20:54

A Brusel takto funguje ve stonásobném měřítku.

9 0
možnosti
Foto

Super článek. Ten konec mi trochu připoměl, co kdysi někdo navrhoval: "že si jako volební heslo dá, že ty čtyři roky nebude dělat nic a že zákonitě musí volby vyhrát. A pak mluvil o těch pozitivech - stejné zákony a stálé prostředí po celé čtyři roky, ušetřené peníze za "provoz" politiků atd :-D.

8 0
možnosti
Foto

v Norsku nedávno zvolili do zastupitelstva obce black metalistu, který se vyfotil s kočkou a napsal pod to "prosím nevolte mě"...u nás si bohužel zatím volíme samé činorodé lidi :-/

5 0
možnosti
Foto

Souhlas, až na ten konec. Dvacet let zkušeností ukázalo, že volby nikdy nic nevyřešily. Přišli noví "nenažranci", kteří vymýšlí nové projekty a metody jak vytěžit ze svých pozic co nejvíc. To není o volbách, stranách a nálepkách. Je to jen a jen o jednotlivých lidech a kde jsou ti co to myslí skutečně "upřimně"?

9 4
možnosti
Foto

A když ne volby, tak co? Zemanův plán B (nebo spíš K)?

1 0
možnosti

Ano, také v tom vidím křivení trhu. Pokud má nějaká soukromá firma státem nařízenou poptávku po svých výrobcích nebo zboží, tak je to v podstatě nepřímá dotace. Vidíme to třeba u auditorů (povinnost auditované účetní závěrky), notářů (nutnost ověřovat listiny a potvrzovat kde co), povinných lékárniček do aut atd... Samozřejmě, není to přímá dotace, v těch odvětvích bývá konkurence, ale je to podpora danému trhu. Např. pivní trh celkové klesá, a jak by tomu pomohl třeba zákon, že každý podnik nad 5 lidí by měl povinnost nakoupit alespoň jeden 50L sud piva... Nebo - máme zbytečně moc nezaměstnaných sociologů, vydáme zákon, že každá firma nad 10 lidí musí povinně zaměstnat alespoň jednoho sociologa. Podobně to fungovalo třeba u docentů na VŠ - pokud chtěla škola vyučovat předmět, musela mít zaměstnaného docenta jako garanta předmětu, takže školy sháněly docenty, kteří by byli zapsáni jako garanti, a to klidně na několika školách současně a ani nemuseli nic extra dělat (jen brali peníze za to, že jsou někde zapsaní...).

20 0
možnosti

Souhlas,problémem ale je že to nemá žádné řešení,v podstatě to lze možná lépe kontzrolovat,více omezit skrz upouštění rybníku,nikliv jeho neustále zvětšování,jak se děje ,ale zarazit to nelze...

0 0
možnosti
Foto

já řešení vidím v institutu "lidového veta" - http://mmister.com/lidove-veto-co-to-je-a-proc-to-funguje/ ... samozřejmě to předpokládá zájem občanů o dění ve státě, informovanost a zapojení se do veřejného života...pokud je majoritě všechno jedno, pak budou ze situace neustále profitovat různé úzké zájmové skupiny

3 0
možnosti

Ono je to pořád dokola.Ve jménu vyššího dobra se páchá zlo.

6 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS