Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Seckar. To jste si to velmi zjednodusil. Priste napiste, proc po nezamestnanych nikdo nic nechce. To by byl velmi dlouhy blog, ale daval by smysl.

1 4
možnosti
Foto

Možná ani ne tak dlouhý - po nezaměstnaných se nic nechce, protože panuje přesvědčení, že je chybou společnosti, že je nedokázala zaměstnat. Přičemž já vidím tři hlavní skupiny - část lidí je skutečně "nezaměstnatelná" z objektivních zdravotních příčin, těch je ale málo a určitě zvládneme se o ně postarat aniž bychom po nich něco chtěli. Jiní jsou nezaměstnaní skutečně "kvůli společnosti", která netvoří pracovní místa, jenže je netvoří proto, že vládní byrokracie a regulace dusí ekonomiku a neumožňují to. Stát tak de facto tvoří nezaměstnané - o které se pak pompézně stará a cestou tvoří další. Cesta ven? Radikálně omezit rozpínavost státních zásahů do ekonomiky a do života a nechat lidi, aby se mezi sebou na zaměstnání snáze dohodli. Třetí skupina jsou ti, kteří bezostyšně využívají toho, že nepracovat a brát dávky je pohodlnější než pracovat. Těch by přirozeně ubylo, jakmile by to přestalo být tak výhodné, což souvisí s řešením bodu dva - méně regulací, méně státem vybíraných a přerozdělovaných peněz, méně lidí, kteří systém zneužívají.

21 0
možnosti

J96a37n 92H15u74r49k10a

26. 11. 2016 3:04

bohužel máte to hodně překroucené...naopak stát nezaměstnané neskutečně vydírá (hlavně ty s ZPS které vymanipuluje i za cenu podvodů z registrů ÚP) a ponižuje ve svých právech a opravdu je chybou společnosti že nezaměstná tzv. nepřizpůsobivé a těžko budete obhajovat skoro milion nekvalifikovaných cizinců kteří jsou na místech kteRé mají být nepřizpůsobivými obsazeny je nahradí (stavby atd.) podívejte se kolik lidí je nezaměstnaných odečtěte tzv,menšinové etnikum půl procentní skupinku opravdu nemakačenek a zbytek zůstávájí se zdravotním postižením atd.(a nechtějte si prožívat jejich peklo s úřady...a vím o čem mluvím o tisíce se jich právně starám) najednou zjistíte že do míst obsazenými skoro milionem cizinců máte oproti velkohubé propagandě státu o hromadě nemakačenek hrstku lidí která se vejde skoro 28 krát na dané pozice obsazené cizinci...proč tak stát nečiní je umístit si odpovězte sám ...podvod a byznys ruku v ruce aby kriminalita mohla kvést potřebuje i co největší nezaměstnanost

3 4
možnosti

K98a95r73e28l 51J63a21n79d48a

28. 11. 2016 20:53

Pardon, to mělo být minus

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS