Diskuse

Bezstarostný život za peníze druhých

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Vždycky mě potěší, když si přečtu inteligentní článek a zdravý názor od mladého člověka. Dává to velkou naději, děkuji. R^

4 0
možnosti
JB

EU mi připomíná socialistické vládnutí i v jiném ohledu: do poslanecké sněmovny byli před revolucí vybíráni nepříliš inteligentní lidé -většinou pracovníci se skvělými výsledky, ale HLAVNĚ se "správným smýšlením", tedy komunisté!

A toto stádo vděčných "již ne pracujících, ale politiků" se výborně ovládalo -zvedlo ruku na každý nesmysl, který jí "vrchnost" předložila! A v současné EU je to velmi podobné.. RvEU

6 0
možnosti
PM

P43a68v26e42l 40M83a54t33a71s

25. 11. 2016 16:43

Srovnání EU s bývalými socialistickými státy trochu kulhá. EU už je totiž ve spoustě oblastí předhonila. Tady se sice mluví o nezaměstnaných, ale jen zkuste srovnat životní úroveň našich "nepřizpůsobivých" za socialismu a za současné eurohujerské demokracie. Ta je víc socialistická než celý socialismus!

12 0
možnosti
RS

Pane Seckar. To jste si to velmi zjednodusil. Priste napiste, proc po nezamestnanych nikdo nic nechce. To by byl velmi dlouhy blog, ale daval by smysl.

1 4
možnosti
Foto

Možná ani ne tak dlouhý - po nezaměstnaných se nic nechce, protože panuje přesvědčení, že je chybou společnosti, že je nedokázala zaměstnat. Přičemž já vidím tři hlavní skupiny - část lidí je skutečně "nezaměstnatelná" z objektivních zdravotních příčin, těch je ale málo a určitě zvládneme se o ně postarat aniž bychom po nich něco chtěli. Jiní jsou nezaměstnaní skutečně "kvůli společnosti", která netvoří pracovní místa, jenže je netvoří proto, že vládní byrokracie a regulace dusí ekonomiku a neumožňují to. Stát tak de facto tvoří nezaměstnané - o které se pak pompézně stará a cestou tvoří další. Cesta ven? Radikálně omezit rozpínavost státních zásahů do ekonomiky a do života a nechat lidi, aby se mezi sebou na zaměstnání snáze dohodli. Třetí skupina jsou ti, kteří bezostyšně využívají toho, že nepracovat a brát dávky je pohodlnější než pracovat. Těch by přirozeně ubylo, jakmile by to přestalo být tak výhodné, což souvisí s řešením bodu dva - méně regulací, méně státem vybíraných a přerozdělovaných peněz, méně lidí, kteří systém zneužívají.

21 0
možnosti