Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SL

Je to stále podle prof.Parkinsna ...

Jakékoliv změny za účelem snížení byrokracie - má za následek zvýšení byrokracie.

Taky to platí o jeho teorii, že každý šéf - aby měl pocit zadostiučinění, musí mít pod sebou dostatek podřízených, kteří musí být aktivní. Jejich aktivita se zvyšuje v okamžiku, když podřízeným nabídne dvě místa svých zástupců. Od té doby jen řeší jejich spory (jediná hlavní náplň práce) a původní práci už nevykonává. Tito podřízení ale musí spolu soutěžit a být neustále aktivní. Až do okamžiku, kdy je napadne vytvořit místo svých dvou zástupců ;-D;-D;-D;-D;-D.

A protože se kritika zdola nahoru nepodporuje (ignoruje), tak to prostě projde. Politici národního formátu do toho nemluví, protože i oni jednou chtějí povýšit :-).

Politici zastupující národ v Bruselu taky neprudí, protože by mohli z nějakých neznámých důvodů přijít o výhody nebo by se někdo mohl zajímat o jejich pracovní vytížení 8-o.

Zítra přesto vyjde slunce (pro neoptimisty - může být schováno za mrakem) ;-D

0 0
možnosti
VB

Lidé jako vy, kteří tomu nerozumí mají viníka hned v Unii. No ale ta norma byla nějak schválena a na tom mají podíl politici Česka, vláda, ministři. Unie je jenom pošťák, který výmysly ministrů předává členským zemím. Na toho neútočte.

0 1
možnosti
Foto

V tomhle případě nemají. Tohle si protlačila Evropská Komise v EP takovým způsobem, že k tomu ani nešlo podávat pozměňovací návrhy. A celá GDPR je schválně koncipovaná tak, aby do toho národní vlády kecat nemohly - je to závazná směrnice nadřazená národním legislativám.

0 0
možnosti
MS

Stejně se na to polovina podnikatelů vykašle, včetně mně.

0 0
možnosti
Foto

To je jasné. Ale už na Vás budou mít kdykoliv kladivo - ať už při namátkové kontrole, nebo je na Vás pošle konkurence. To je světlá budoucnost podle EU - všude státní kontroloři a bdělí udavači...

0 0
možnosti
KB

Odpověď je jednoduchá a jednoslovná: czexit! ;-)

3 0
možnosti
VB

A co má nastat za ráj na zemi?

0 0
možnosti
LO

Dopad to bude mít ten, že občané budou mít právo vznést dotaz proč je konkrétní údaj zpracováván. Ovšem právo na smysluplnou odpověď už v nařízení není. Praxe tedy bude vypadat tak, že se organizace naučí pár frázovitých odpovědí, které ÚOOÚ bude považovat za dostatečné. Vliv na skutečnou ochranu dat bude přes velké povinné investice zcela marginální.

2 0
možnosti

Je to v podstatě mocenský boj Bruselu. Oni se nevzdají ani požadavku na vyplácení stejných peněz imigrantům ve všech zemích EU, jde jen o postupné kroky. Jsme omotáváni do područí čím dál pevněji, a to i proto, že sami chápeme velká pozitiva Unie a reagujeme nedostatečně - jenže až negativa převáží, bude už pozdě. EU měla zůstat jako EHS, zatím se přetvořila v odpudivý neomarxistický moloch.

12 0
možnosti
Foto

Jsem zvědavý, jestli to bude mít nějaký dopad i v běžném životě. Nikdy se nepřestanu divit, když jdu na poštu např. pro doporučené psaní a tetka u okénka si zcela samozřejmě ťuká do systému mé rodné číslo.

3 0
možnosti
VV

Kdyz si prectete komentare pod clanky na titulni strane zde, mel by ten Brusel pritvrdit.

0 1
možnosti
MT

Diktatury a totality neni nikdy dost...

2 0
možnosti
JH

To nikdo v bruseli nepochopí.

3 0
možnosti
  • Počet článků 111
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1763x
Programátor ve firmě Atos, absolvent studia informatiky na VŠE, běžec, zapisovatel softbalu a baseballu, člen Strany svobodných občanů se zájmem o komunální politiku v Praze.