Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J29a19n 63R61á98ž

31. 10. 2020 12:26

Že vláda podlehla tlaku opozice i " gardě" pražských přemoudřelých troubů a v podstatě už v květnu populisticky opustila program protikoronavirové prevence, se jí dá vyčítat. Otázkou však je, zda vláda v jiném složení by jednala jinak.

Že vláda není schopna komunikovat s občany způsoby běžnými ve 21.stol. se jí dá také vyčítat. Považuji za chybu Babiše, že v krizovém štábu nebyl někdo např. od Pirátů, který by radil jak komunikovat s občany lépe než radil tým pana Prchala, který to radění dělal naprosto špatně.

Že Babiš, jako krizový manažer naprosto selhal, je naprostá pravda. Domnívám se, že Babiš je ve svých firmách spíše koordinátor managementu jednotlivých podniků svého holdingu, ale sám manažerské vlastnosti nemá a vlastnosti politického lídra už vůbec ne!

Výhrady, že mnohé zákazy a příkazy vlády nemají žádnou logickou provázanost, musíme uznat také.

Ale když se díváme na koronavirový svět kolem nás, musíme pozorovat, že všude jinde je to stejné. Jeden den můžeme některé státy dávat za vzor, abychom za pár dní konstatovali, že se řítí do stejných problémů, v jakých jsme nyní my.

Lépe než vydávat energii na kritizování vlády je dnes lépe koordinovat a usměrňovat vlastní jednání, hlavně přestat mudrovat hloupě o tom zda jsou roušky, či respirátory účinnou ochranou nebo ne, raději dodržovat zásadní pravidla tří základních opatření (3xR) a starat se sám o sebe.

Na kritiku a všelijaké vykecávání se , bude čas po tom, až ten blázinec přejde.

1 0
možnosti
Foto

V červnu byl v PS návrh uložit vládě, aby se plán na druhou vlnu připravil. Vládní koalice to zablokovala a Babiš v televizi vykřikoval, že druhá vlna je akorát strašení neschopné opozice a že zcela určitě už nikdy nebudou žádná plošná opatření. To prostě nelze přehlédnout a utěšovat se tím, že i v jiných zemích jsou problémy.

0 0
možnosti
Foto

Aha, člen Strany svobodných. Dobrou službu své partaji neděláte.

0 0
možnosti
Foto

Nemyslím si to, ale poslechnu si kdyžtak Váš názor čím?

0 0
možnosti
Foto

A vy znáte cestu, jak se z té dnešní šlamastiky dostat jinak, než cestou pokusu a omylu? Nikdo nic neví a ani vědět nemůže. Prostě vláda vzhledem k dlouhým nervům není a nemůže být schopná jinak konat, než dodatečně nějak se vypořádat se zcela novou a unikátně se měnící situaci.

0 0
možnosti

No, úplně by stačila schopnost uznat vlastní omyly https://www.dzurnal.cz/index.php/2020/08/30/slippery-slope-aneb-naucme-se-delat-chyby-spravne/ . Tak bychom se místo kutivace viru "chytrou karanténou", která už od konce srpna posílala nemocné lidi do práce, mohli promořovat pomaleji. Žádná jiná cesta stejně není, je jen virus a naše imunita.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS