Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Děkuji za Váš blog, souhlasím se vším, co jste napsal. I já to tak vnímám.

11 3
možnosti
JZ

Nejsem si jistý, jestli zvýšit počet nakažených je tou pravou cestou boje proti omezením, která se zvětšují s růstem počtu nakažených.

Ale co já vím. Už jsem zažil i odboráři vedené zaměstnance bojovat stávkou proti nedostatku práce. Takže mi třeba něco uniká.

Zkusili jste anketu na idnes či facebooku? Na ty vláda většinou dá do 24 hodin.

5 2
možnosti
AF

A69l30e63š 44F26r11ý49b29a

11. 1. 2021 18:51

Divím se, že nejdete do Číny, kde to vláda už vyřešila.

2 8
možnosti
OT

Jestli mají zničená živobytí, nemůže za to vláda ale čínští komunisti, kteří zaplavili celý svět tím virem.

2 14
možnosti
LB

L16i29b21o40r 38B60í57l64e29k

11. 1. 2021 18:06

Mě ted ́ zničil Ondřej Tomek

1 0
možnosti
OS

To je super argument.

0 0
možnosti
Foto

OK, to že jste podpořil demonstraci tedy vím, ale proti čemu jste demonstrovali příliš nechápu. Kdyby byla u moci Vaše strana, buď by dělala totéž, nebo by se jí váleli po ulici mrtví a do hospody by se stejně nikdo neodvážil jít

20 7
možnosti
JN

nesmysl. divoky lock down je absurdni teorie, nikde nenastal, vzdy byl jen narizen shora.

Covid má smrtnost pravděpodobně dost pod 1% a průměrný věk úmrtí v ČR přes 79 let.

Rozdíl mezi pandemií šp.chripky a nyní je propastný. V době Španělské chřipky bylo na planetě necelé 2 mld. lidí a zemřelo 17-100 mil.(1-5% světové populace). Smrtnost byla 3% až možná 20%. Ta chřipka tehdy zabíjela hlavně mladé a zdravé. Tedy úplně jiná situace. Nyní 8 mld. lidí na planetě a zatím! cca 2 mil. mrtvých, tedy 0,025% ze světové populace.

Profesor Zdeněk Hel v tomto týdnu řekl (myslím v DVTV nebo u Čestmíra Strakatého v Prostor x), že covid prodělala možná i miliarda lidí, tedy smrtnost cca 0,2%. Samozřejmě ta smrtnost může být o něco vyšší, protože miliarda je odhad a také může být určitý počet nezachycených úmrtí s COVID-19. U nás ze zachycených případů vychází smrtonost 1,6%. Ale zase profesor Zdeněk Hel říká, že ve skutečnosti COVID-19 v ČR prodělalo minimálně 2x-3x více lidí a tedy smrtnost spíše 0,8-0,5%. Prostě v tomto směru celkově úplně jiná situace než před 100 lety.

Na druhou stranu je dnes společnost úplně jinak citlivá ke smrti a také síla dnešních médií se rozhodně nesmí podceňovat.

0 0
možnosti
JR

J65a53n 29R31á38ž

11. 1. 2021 17:22

I když s mnohým v textu souhlasím, frustraci zejména malých podnikatelů vnímám, jednání vlády také považuji za chaotické, ale k karmu nedám.

Takové demonstrace mají podle mne na zlepšení situace řemeslníků a živnostníků stejně nulový dopad jako demonstrace Black Live Mater na zlepšení postavení černochů. Jsou to jen arény pro teatrální vystupování různých exhibicionistů a ti se žlutými hvězdami nedělní demonstraci dali punc nedůvěryhodosti.

Žádná vláda nenašla jiný recpet jak zastavit šíření CoV2 a tím dát opět šanci dostat stav do normálu, než vakcinaci. A kdo účelnost vakcinace co největšího počtu občanů zpochybňuje, aniž by znal jiný účinný způsob jak normalizovat stav, by měl raději držet ústa.

PS. Klaus mne velmi zklamal. Jeho touha po potlesku davů, mu zatemnila mozek!

22 2
možnosti
KT

Jo, bouři jste u mě vyvolal.

Smíchu...

11 11
možnosti
PC

Ano, ta nenávist k jinému názoru či postoji je jasným důkazem, že tzv. solidarita těch, kteří se považují za humanisty, je pouze čirá lež a pokrytectví.

Četl jsem dost komentářů, namířených proti včerejším demonstrujícím, a lze v nich najít všechno kromě snahy po porozumění a lidskosti. Totéž i tady v diskusích.

Např. Jedna diskutérka (z jiného média), prý zdravotní sestra, přála všem demonstrantům co nejtěžší průběh nemoci.... :-/ A taková je většina těch, co se vydávají za ohleduplné. O vládě ani nemluvě!

Karma autorovi R^

15 6
možnosti
VH

Souhlasím s vámi a autorovi dávám karmu. Nerespektování jiného názoru než toho "správného" je pro tuto dobu velmi příznačné.

5 2
možnosti
  • Počet článků 111
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1763x
Programátor ve firmě Atos, absolvent studia informatiky na VŠE, běžec, zapisovatel softbalu a baseballu, člen Strany svobodných občanů se zájmem o komunální politiku v Praze.