Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
Uživatel požádal o vymazání
10 5
možnosti
LB

L42i53b38o46r 40B33í24l20e31k

11. 1. 2021 18:17

No a co jako, tak si z toho máme vzít od vás nějaký befél?

0 5
možnosti
TB

Paráda, udělejte si s Landou koncert pro 20 tis. lidí, buďte bez roušek...ale pak nás v nemocnicích neotravuje, až budete potřebovat lékařskou péči Rv

18 12
možnosti
MK

Hele, Bryknar, my na zdravotním odvádíme třikrát tolik co ty. Tak tady nedělej ramena a buď rád, že tě ošetří za naše love.

4 4
možnosti
ZZ

Správná odpověď je : Jsem sobec, který myslí jen na sebe, proto jsem podpořil i já tuto nesmyslnou demonstraci.

:-P:-P:-P

8 14
možnosti
Foto

To je velmi přehnané tvrzení, které vyplývá jen z vašich emocí.

9 3
možnosti
MK

Podporuji též. Současný stav je docela obyčejná diktatura tlusťochů a nemakačenků. To totiž o noc nepřicházejí a smějí se do obličeje těm, které současná opatření likvidují.

Navrhuji aby současná opatření byla změněna tak, aby se na nich finančně podílela celá společnost a ne jen vybrané obory. Stát má nyní hluboce deficitní hospodaření a tak nevidím jediný rozumný důvod, proč by státní zaměstnanci měli pobírat plný plat. Snížení na 50-60% považuji za adekvátní a nutné pro zachování sociálního smíru. A stejně tak snížení všech dávek vyplácených státem.

11 1
možnosti
PN

P24e77t94r 76N67e59d12v60ě79d

11. 1. 2021 12:54

dobrý nápad. Teď se budeme podílet všichni abychom měli všichni stejné h....až to pomine, budou ti jenž si vydělávají 100-200 tisíc měsíčně dávat půlku svého platu těm, jenž by jim to dávali teď? Doktorům a sestrám taky ubereme? Co policajtům a hasičům? Alespoň 30 % dolů.....

1 0
možnosti
JK

Neudělal bych nic, co by jen vzdáleně podpořilo nějakého Klause a demonstrace, kterou zneužil ke svému zviditelnění, je další z jeho odporných kousků. Amnestií pohřbil v očích mnohých právní stát a zůstali po něm oběti po jeho kamarádech z H-Systému a nejen této firmy, ale i další.

Pandemie přicházejí a zase odcházejí, proto je nutné být obezřetný, ohleduplný a ochránit sebe i druhé jak se dá, ale zároveň se z toho nepodělat. Navzdory jakýmkoliv opatřením se virus šíří dál a naopak, čím tvrdší opatření, tím je rychlejší šíření. Logicky se snižováním a zkracováním kontaktů mezi lidmi virus mutuje (vyvíjí se) do snadněji nakažlivé formy, i když méně agresivní, jiná mutace se prostě nepřenese a zaniká a stejně na úbytě jsou ty nejagresivnější formy. Z toho mi vyplývá, že nejúčinnějším řešením je střední cesta, tedy izolace rizikových skupin a promoření zbytku populace společně s očkováním. Věřím, že jsou odborníci, kteří vědí jak na to.

Osobní svoboda je základní právo, které ční nade vše, dokonce i nad samotný život, proto se nelze divit demonstrantům, kteří jsou na ztrátu osobní svobody citlivější. Za svobodu jsem demonstroval a klidně zase budu, ale ne s Klausem, který sní o své nadřazenosti a neomezené moci, což je pravý opak. Dokonce neváhá nastrčit svého syna i když plně stačilo platit mu za místo výstředního ředitele gymplu.

Zákazy nefungují, vláda si tím chce prý koupit čas, dobrá, rok už jer v kýblu, kolik roků ještě, a co se za ten rok podařilo pozitivního, nic jen zákazy a pandemie sílí. Očkování není samospasitelné, nemůže samo vyřešit pandemii, všichni kdo vidí ve vakcíně božské světlo, ať si zhasnou, politici vyvolávají neoprávněné naděje, to může znamenat obrovské zklamání a frustraci části národa. Jak dopadá taková frustrace ve spojení s sesazením božského vůdce vidíme v USA. Nerad bych po volbách řešil něco podobného u nás, Hradní stařec totiž ještě škodolibě přileje olej do ohně a udělá si zase úřednickou vládu navzdory jasnému výsledku voleb.

3 0
možnosti
JH

Ale každý nemá tak silný žaludek...

0 0
možnosti
VB

Můžeme udělat myšlenkový experiment ohledně nakažlivosti Covidu:

a) Covid je jako chřipka

b) Covid je jako Ebola

V případě a) máte pravdu, v případě b) byste zřejmě na žádnou demonstraci nešel. Covid je někde mezi, naštěstí blíže k a) než k b). Odborníci tvrdí, že přirozené promoření vede k velkému počtu mrtvých a k chaosu, a tedy že je potřeba proces promoření alespoň zpomalit, zvláště když je k dispozici vakcína, která za několik měsíců významně epidemii ovlivní. Zatím je jediná prevence na Covid (tedy kromě očkování), a to omezení kontaktů. Kdyby se na 10 dní všichni izolovali, bylo by po Covidu. Protože to není možné, nezbývá, než počet kontaktů snížit, alespoň na dobu, než se šíření zpomalí na únosnou mez. Účast na demonstraci, kde většina lidí ani neměla roušky. ke snížení kontaktů nepřispívá, naopak, kontakty rozšiřuje a tím přispívá k šíření infekce. Pravděpodobně díky demonstraci přibyde alespoň jeden mrtvý. Každý účastník k tomu svým dílem přispěl, byť schován pod rouškou anonymity.

2 5
možnosti
PB

P86e47t54r 51B44u76r33i41a16n

11. 1. 2021 12:12

Zatím je jediná prevence na Covid (tedy kromě očkování), a to omezení kontaktů.

---------

Jednak to není pravda, těch účinných opatření je víc, a potom ono "omezení kontaktů" je taková nábožná mantra, kterou se dá omluvit kdejaký nesmysl. A nejen dá, ono se tím i hlouposti omlouvají.

Představte si hypotetické nařízení vlády:

Muži mohou vycházet ze svých domovů jen v sudé dny, ženy v liché. A to tak, že do 18 let dopoledne a od 18 let výše odpoledne. Jde nám o snížení kontaktů mezi lidmi.

Připadalo by vám takové nařízení smysluplné ?(odmysleme si teď pracovní povinnosti) Mně tedy ne. Anebo jiný příklad: pubertální dcera se vám tahá po nocích s partou a kašle na školu. A vy ji zakážete koukání na telku. A proč ne? Jste přeci za ni odpovědný a nějak ji vychovávat musíte. Naprosto k ničemu!

A teď si představte, že jakmile upozorníte na nesmyslnost takových kroků, přijde někdo, zvedne prst do výše a mravokárně vás poučí, že přeci tady jde především o omezení kontaktů (v prvém případě) a o výchovu dcery. A pokud to nechápete, tak jste omezený. Fakt hezký.

Vláda svými opatřeními udělala naopak to, že počet kontaktů zvýšila!! (omezení úředních hodin, snížení plochy nákupních prostor, koncentrace lidí na benzinkách apod.).

Nevím kolik horlivých zastánců vládních opatření dělá ve fabrikách, ale můžu vám říct, že naprostá drtivá většina lidí v nich pracuje 8 hodin v jednom chumlu a bez roušek. A pak si nesmějí jít sednout do vydezinfikované restaurace k oddělenému stolu, aby náhodou něco nepřenesli. Naprostý nesmysl.

7 0
možnosti
VB

Čínský koronavirus se zatím odborníkům na celém světě, resp. v západní civilizaci, jeví jako nevyzpytatelný, nicméně všechny odpovědné vlády zkoušejí aspoň to, co zjevně snižuje tempo šíření nákazy (promoření populace minimalizovat, aby nebyly přetíženy nemocnice a aby se snížila i úmrtnost), v zásadě západ. země kopírují opatření od sebe navzájem, jejich experti hlavně doporučují (kromě roušek) odstupy a minimalizaci kontaktů mezi lidmi, neshlukovat se, kdy to má virus příliš snadné "zakousnout se" do dalších obětí, které to vzápětí roznesou na mnohé další jedince. Nejvíce se lidé shlukují v obchodech, v hospodách, na pracovištích atd., takže nezbývá než tato a další místa přechodně omezovat, aby nálož viru nebyla moc najednou. Neodpovědní nechají populaci klidně vymřít, nakonec se ale i oni s virem potkají.

8 7
možnosti
Foto

Čínský koronavirus není nic nového, co by odborníci neznali. Lékaři poprvé objevili koronaviry ve 30. letech 20. století. U člověka koronaviry způsobují respirační onemocnění různé závažnosti, od běžného nachlazení až po nebezpečný syndrom akutního těžkého onemocnění dýchacích cest. Nový koronavirus nazvaný SARS-CoV2 není dosud adaptován na lidské hostitele, proto vyvolává nemoci s různým klinickým obrazem – podle toho, co mu imunitní systém napadených osob dovolí.

5 0
možnosti
VB

Říkat věci na rovinu, to můžete - bez újmy pro veřejnost - např. doma na svém záchodku.

3 7
možnosti
  • Počet článků 111
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1763x
Programátor ve firmě Atos, absolvent studia informatiky na VŠE, běžec, zapisovatel softbalu a baseballu, člen Strany svobodných občanů se zájmem o komunální politiku v Praze.