Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Není to tak dávno, co jsme četli v médiích, že se Němci 'Cechům posmívají, že nosí roušky - dnes se nás bojí, že je nakazíme. ;-D

0 0
možnosti
JD

J17a74n 89D87o68u83š88e91k

12. 1. 2021 22:02

Máte pravdu, jsme nejhorší, ale viním své spoluobčany. Ty které denně potkávám bez roušky, s rouškou pod nosem, věčně si omakávající obličej, s rouškou evidentně několik dní nepranou. Takové kteří nabídnutou dezinfekci přehlédnou. Takové, kteří se na mě lepí ve frontě tří lidí na 15m. Základní pravidla jsou jasná, jak je dodržovat také a jejich účinnost je dokázaná. Ale to kdepak. Lepší je ukazovat prstem na ty a na tamty abych si nemusel připustit vlastní odpovědnost. Dyť to hrome tak daleko zajít nemuselo. Nepotřebujeme přece vládu k tomu aby nám myla ruce, nasazovala hadr nebo mezi nás dávala metr. Co mi chybí jsou represe a vynucení těchto základních pravidel.

5 1
možnosti
JD

J40a74n 35D38o46u91š75e13k

12. 1. 2021 22:04

A než se na mě nějací chytrolíni sesypou, můj obor je zasažen také. Moji klienti si jednoduše neobjednávají služby které poskytuji vzhledem k úsporám. Takže padám na hubu také. Ale to neznamená ani v nejmenším, že smysluplná opatření nebudu dodržovat a budu ze sebe dělat šaška za zpěvu Landova šlágru.

2 0
možnosti
JN

Reseni se rodi v latinske americe za uziti ClO2: tezke pripady maji vetsi uspesnost doma nez nemocnici, ktera zakazuje alternativni lecbu. Viz data z teto konference: https://www.facebook.com/watch/live/?v=2802746323385857&ref=watch_permalink

Některé zvláště globalistické autority varují že je to nebezpečné. Jenže nedokážou odkázat na žádnou studii, která by to potvrdila, jen argumentují případy podání plagiátu nebo podání stonásobné dávky než doporučené.

0 0
možnosti
JV

Nic jiného jako vrchol sobeckosti v ufňukané společnosti. Místo demonstrování raději jděte pomáhat do nemocnic a domovů důchodců!

5 2
možnosti
ID

I94v25a83n 68D86o37s10t87á46l

12. 1. 2021 14:11

A myslíte si, že protože se jinde na světě nenašel jiný recept na COVID než ten, který se uplatňuje všude, je důvod pro to se o nalezení jiného řešení aspoň nepokoušet? Není to spíš důkaz neschopnosti byrokracie a vládnoucího aparátu řešit takovéto krizové situace? Stačí se zamyslet nad tím, jak celý systém funguje. Cokoliv složitějšího rozhodnout, nést nějakou zodpovědnost, jít takzvaně proti proudu, to nelze. Vidím to ve své praxi stavebního projektanta, který je denně ve styku s úředníky. V zemi vládne totální alibismus, přenášení zodpovědnosti na ostatní, každý si kryje záda a bojí se o svůj teploučký flek státního zaměstnance. Nedej bože, že by musel někde něco obhajovat. Jsou země, kde se o to aspoň pokusili viz např. Švédsko, a nejsou na tom hůře než my a těm tleskám...Soucítím se všemi, co bojují proti vládním nařízením a snaží se aspoň něco trochu zlepšit např. Landa a jemu podobní. Ono totiž ti, co teď nejvíc křičí a nadávají na demonstranty, budou v následující ekonomické recesi natahovat ručičku pro podporu nejvíce a křičet znovu...!! Klause nekomentuji, nikdy jsem ho nemusel, od začátku však vystupuje proti vládním nařízením, takže pokud se šel někde vykecat, je to pouze jeho věc.

2 1
možnosti
Foto

Švédsko jsme počtem obětí dohnali a předehnali až v půlce listopadu.

Švédsko, kde lidé dodržovali řadu doporučení, která u nás měla formu nařízení, samo nakonec také na podzim přijalo přísná omezení (která u nás vláda odložila kvůli volbám).

Porovnání denního počtu obětí:

https://ourworldindata.org/coronavirus-data-explorer?zoomToSelection=true&country=CZE~SWE&region=World&deathsMetric=true&interval=smoothed&hideControls=true&smoothing=7&pickerMetric=location&pickerSort=asc

1 0
možnosti
AK

Kdyby se všem ubralo stejně....a důchodci by měli platit na tu sekeru, co tu vláda udělala....všem státním zaměstancům strhnout z platu 40%. Stejně jako podnikatelům. Pak by asi mluvili jinak.

7 2
možnosti
RK

R32a18d69e91k 72K44o22h34u24t

12. 1. 2021 15:31

Supr názor od supr ženy...

0 1
možnosti
AK

Souhlasím. Nejde o Covid, ale proč mají desetitisíce lidí obětovat svůj život ve prospěch někoho jiného? Kdo těmto lidem pomáhal před pandemií? Nikdo, každý jel na svém písečku. A teď najednou máme být solidární i za cenu obětování sama sebe? Všem, kteří toto obhajují se zeptám. Kde pracujete? Dostáváte každý měsíc plný plat? Představte si, že budujete 30 let svoji firmu a teď někdo přijde a řekne, že musíte skončit, protože nesmíte podnikat. Jen tak. Asi těžko řeknete, tak fajn, zavřu to a půjdu na pracák. Sice nevím, kdo za mě zaplatí nájmy, hypotéku, jídlo pro děti atd., ale musím to zkousnout pro blaho ostatních. Státnímu úředníkovi, důchodci je to šumák. Ti mají své jisté. Ale ti, co každý měsíc si museli vydělat na svoje živobytí, tak jsou právem naštvaní.

11 3
možnosti
DM

Já jsem OSVČ a je mi to šumák taky.

0 2
možnosti
RK

Tak pan šéf asociace hoteliérů celkem regulérně do názoru o zničených živobytí hodil vidle. Na dotaz jestli otevřít hotely pro lidi s negativním testem nebo nechat zavřené prohlásil že raději nechat zavřené a všem platit kompenzace... Takže kompenzace přece jen fungují před umřením hlady. Nebo je pan Stárek podplacený Babišem.

1 2
možnosti
TK

Čekal bych, že jako programátor si budete umět představit, či nasimulovat situaci, která by nastala bez omezení. Ne nebudu tvrdit, že se mi kroky této vlády líbí, že bych neviděl, že se často chová neprofesionálně a chaoticky, ale jedna základní logika v omezeních je, zařízla především obory, které jsou v zásadě "zbytné" a jen zanedbatelně přispívají do rozpočtu. Těžko si představit, že by v soucitu s hospodskými teď pro změnu na měsíc zavřela Škodovku a otevřela hospody.

4 8
možnosti
PB

zařízla především obory, které jsou v zásadě "zbytné" a jen zanedbatelně přispívají do rozpočtu.

?????????? a víte o tom, že nejvíce lidí pracuje právě ve službách, že?

4 0
možnosti
  • Počet článků 111
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1763x
Programátor ve firmě Atos, absolvent studia informatiky na VŠE, běžec, zapisovatel softbalu a baseballu, člen Strany svobodných občanů se zájmem o komunální politiku v Praze.